Cardiff & Miller – Walks

De Canadese artiesten Janet Cardiff & George Bures Miller werken al jaren als duo en staan bekend om hun multi-mediale geluidsinstallaties en hun audio/video-wandelingen.
In Night Walk for Edinburgh zie je een video in een video, maar eigenlijk is het de bedoeling dat je als toeschouwer zelf door de straten wandelt met de smartphone in de hand. Zoals je ziet zorgt deze manier van beleving voor iets bevreemdends. Je hebt het gevoel erbij te zijn en zelf in het verhaal te zitten, maar wanneer je de gsm weghaalt is er niets.

AAN DE SLAG 

  • Verzin samen met je klas een verhaal/wandeling door je academie (je kan ook naar buiten gaan). Belangrijk: vergeet de muziek niet!
  • Schrijf een scenario uit dat gefilmd moet worden. Wie zal er acteren en muziek spelen? Wie zal er filmen?
  • Denk ook na wat er live zal gebeuren tijdens de wandeling. Je kan spelen met verrassingseffecten. Bijvoorbeeld: je ziet een klarinettist op het scherm, maar in het echt staat hij in een andere hoek van het gebouw te spelen.
  • De mogelijkheden zijn eindeloos: laat je fantasie de vrije loop!

Tijdens de Nadar Summer Academy werd er al eens een eigen multimediale wandeling gemaakt. De komende editie belooft weer zeer fijn te worden! Interesse? Stuur dan een mailtje naar melissa@matrix-new-music.be.

 

 

Night Walk in Edinbrugh

op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Laat een reactie achter

Volg ons op sociale media ...