3de graad

Een muzikaal spel – Anouk Neyens

21/02/2024 /

Saxofoniste Anouk Neyens behaalde haar master in Uitvoerende Klassieke Muziek aan het conservatorium van Gent en verdiept zich momenteel in vrije improvisatie tijdens de tweejarige masteropleiding ‘Open Creation’ in Basel (Zwitserland). Afgelopen LABO-dag kwam ze een inspirerende workshop geven die in het teken stond van open creation. Deze werkwijze heeft als doel om vrije improvisatie…

Read More

Prima Vista

08/11/2023 /

Mauricio Kagel (1931 – 2008) was als componist autodidact. Hij bekeek de muzikanten vaak op een bredere manier dan de louter muzikale. Hierdoor bracht hij nieuwe, uiterst originele ideeën op het podium. Vaak mondden die uit in een vorm van muziektheater. In zijn werk Prima Vista zet Kagel twee ensembles tegenover elkaar die elkaar achtereenvolgens…

Read More

Poème synthétique – Teun de Lange

23/05/2023 /

György Ligeti zou dit weekend, op 28 mei, 100 jaar worden. Vier zijn verjaardag met een eigen uitvoering van Poème Symphonique!

Read More

Cardiff & Miller – Walks

19/04/2023 /

De Canadese artiesten Janet Cardiff & George Bures Miller werken al jaren als duo en staan bekend om hun multi-mediale geluidsinstallaties en hun audio/video-wandelingen. Laat je inspireren door hun werk!

Read More

Table Music Theatre

23/11/2022 /

Wat als een krantenartikel de basis wordt van je voorstelling? Neem de krant van vandaag mee naar je klas en laat je inspireren!

Read More

Musica Ricercata

16/11/2022 /

‘In de beperking toont zich de meester’. Het zijn woorden van de Duitse filosoof, schrijver en dichter Goethe, maar het is zeker ook van toepassing op ‘Musica Ricercata’ van György Ligeti. Maak op basis van zijn werk een eigen compositie!

Read More

Sampler in de broekzak!

09/11/2022 /

Een app om te gaan samplen met je GSM? Die bestaat! De Koala Sampler is functioneel en intuïtief in gebruik. Een paar euro en een smartphone is alles wat je nodig hebt om geluiden op te nemen, te bewerken en te vervormen, kleine composities te maken,… Ideaal als initiatie tot sampling in een (grote) groep!

Read More

Radigue – ruimtelijk luisteren

07/09/2022 /

Heb je al eens stilgestaan bij de impact van ruimte op je muzikale beleving? Tijdens een concert is je luisterervaring anders dan die van je buurman, en al helemaal verschillend van iemand die tien meter verderop in de zaal zit. In deze werkvorm experimenteer je met ruimtelijke ervaring in je klas. Een ideale opener van het schooljaar voor een jong concertpubliek!

Read More