Experiment

No ideas but in things

09 mrt 2022 /

In de wereld van de Amerikaanse componist en ‘geluidsfysicus’ Alvin Lucier spelen akoestische fenomenen als resonantie en interferentie een hoofdrol. Zijn doel? Op zoek gaan naar de essentie van geluid.

‘Opera with objects’ is een eenvoudige oefening met in de hoofdrol de akoestische eigenschappen van dagelijkse voorwerpen.

Lees meer...

La guerre des insectes

02 feb 2022 /

De titel “La Guerre des Insectes” klinkt best wel spannend, nee? Luister, drijf mee met deze verrassende klankwereld en laat je fantasie de vrije loop op je instrument.

Lees meer...

The sound of silence

10 nov 2021 /

Stilte is van onschatbare waarde. Een gesprek ademt dankzij zijn stiltes, een klank krijgt meer betekenis dankzij de stilte ervoor of erna. Een goede muzikant weet hoe de balans te maken tussen stilte en geluid en zo de expressie in een stuk te versterken.
Deze werkvorm is een oefening in het bewust opzoeken van de stilte en in het luisteren.

Lees meer...
Luisteren

Groeien in het luisteren

22 sep 2021 /

“Kunnen luisteren” is een belangrijke muzische en sociale vaardigheid. We ontdekken nieuwe dingen, stellen onze blik scherp, schaven ons denkkader bij. Toch blijkt luisteren niet zo eenvoudig en vaak synoniem voor gehoorzamen aan wat mainstream is.

Gelukkig kan je je luistervaardigheid trainen! En als je het de nodige tijd en ruimte geeft, wordt het een wonderlijke ontdekkingstocht…

Lees meer...

Massage Sonore

11 jul 2021 /

Een klankmassage is pure muzikale verwennerij waarbij oren én geest in de watten worden gelegd. Daarnaast is het de ideale manier om een juiste mindset te creëren en om de auditieve verbeelding te stimuleren.

Lees meer...

De Zak

24 jun 2021 /

Bij het begin van het schooljaar kuist Dries Tack de oren van zijn leerlingen eens goed uit. Voorkennis is niet vereist, moeilijke partituren ontcijferen hoeft niet. Het enige wat je nodig hebt is een simpele plastic zak…

Lees meer...

op de hoogte blijven van nieuwe posts?