Daag je oren uit met Annea Lockwood en Ruth Anderson

Onder het toeziend oog van Pauline Oliveros schreven Annea Lockwood en Ruth Anderson een reeks Hearing Studies. Tal van oefeningen waarbij je het gehoor op een originele manier uitdaagt en verder ontwikkelt.

AAN DE SLAG 

  • Ga op zoek naar een geluidsbron in je huis dat een constant geluid produceert. (bijvoorbeeld een koelkast)
  • Luister voor één minuut aandachtig naar het geluid. Hoe zou je het geluid omschrijven? Klinkt het hoog of laag? Luid of zacht? Hoor je maar één toon of kan je meerdere lagen onderscheiden?…
  • Herhaal deze oefening iedere ochtend en iedere avond. Het is belangrijk dat je steeds aandachtig probeert het geluid te analyseren. Noteer wat je gehoord hebt in een notitieboekje.
  • Bekijk je notities na een week. Wat valt er op?

Je zal merken dat je steeds meer zal gaan horen en ontdekken in een alledaags geluid. Deze oefening daagt de oren uit om diep en aandachtig te luisteren. Een ideale oefening om de oren tijdens de zomervakantie te blijven smeren.

VAKANTIE 

Ook WEERKLANK gaat er even tussenuit tijdens de zomervakantie. Vanaf september zijn we er weer om jullie te blijven inspireren met onze blogposts. Enkele belangrijke data om te noteren in je agenda:

  • LABO-dag 3 zal doorgaan op 1 december 2023 in de Hoofdstedelijke Kunstacademie Brussel en staat volledig in het teken van creatie.
  • In maart 2024 is naar jaarlijkse gewoonte Parcoeur er weer met als thema video. Wil je graag deelnemen met je klas? Stuur dan een mailtje naar ellen.jacobs@matrix-new-music.be
    De plaatsen zijn beperkt!

Nog veel succes met de laatste loodjes van het schooljaar en alvast een fijne vakantie toegewenst!

 

Ruth-Anderson-and-Annea-Lockwood-1975-approx-scaled-1-1024x725

op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Laat een reactie achter

Volg ons op sociale media ...