Parcoeur 2022

Onvoorspelbaarheid, improviseren, inspelen op onverwachte omstandigheden, ontroering en verwondering. Het lijken wel ideale tijden voor … muziek!

Tijdens Parcoeur verandert Handelsbeurs Gent in een labyrint van wonderlijke klanken en creaties. Hiervoor sturen verschillende academies hun leerlingen uit. Niet alleen om te verrassen met eigenzinnige uitvoeringen van bestaand werk, de poort staat ook wagenwijd open voor eigen composities en improvisaties, cross-overs en experimenten met nieuwe technologie. De doelstelling is en blijft : leerlingen van het DKO een platform bieden om avontuurlijk en experimenteel te musiceren.

Heel graag nodigen wij je uit om te komen kijken en luisteren op zondag 27 maart om 15.00u in Handelsbeurs Gent. Ook deelnemen kan nog steeds! In dat geval weten we het graag ten laatste op 1 februari (bert@matrix-new-matrix.be).

Een impressie van editie 2021 vind je hier :

Hoe editie 2022 er zal uitzien is onvoorspelbaar en hangt af van een unieke menselijke kwaliteit: verbeelding. Een performance op Parcoeur is een interpretatie van bestaand hedendaags werk of een uitvoering van een eigen creatie of improvisatie. Dat kan een solo zijn of in interactie met medemusici. Ook klankinstallaties, geluidskunst of crossover met andere kunstvormen behoren tot de mogelijkheden. De performances duren maximaal 10 minuten ifv het samenstellen van een gevariëerd totaalprogramma. Omwille van de omstandigheden stellen we voor om geen al te grote ensembles samen te stellen.

Dit jaar voorzien we ook een performance ‘Soundpainting’ ​ met alle deelnemers samen in de concertzaal. Dit is een unieke dirigeertaal waarbij soundpainter-dirigent Johan Sabbe de groep performers aanstuurt met verschillende handgebaren. Na je inschrijving informeren we je hoe we jullie daarop voorbereiden.

 

Voorlopig programma zondag 27 maart:

10:00  technische opbouw en eventueel repetities ter plaatse 

12:30   lunch

13:00-14:00 generale repetitie slotperformance

15:00   start programmalus met verschillende performances in het gebouw

16:30   slotperformance concertzaal

17:00   receptie/feestje 

 

PS Stuur deze uitnodiging ook zeker door naar andere geïnteresseerden!

op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Laat een reactie achter

Volg ons op sociale media ...

newsletter footer logo's