voor iedereen

Mediteren met Thomas Moore

26/10/2022 /

Thomas Moore doet je de oren spitsen met deze bijzondere luisteroefening. Neem de omgevingsgeluiden in je op en ga ermee in dialoog!

Read More

Parcoeur 2022

26/01/2022 /

Onvoorspelbaarheid, improviseren, inspelen op onverwachte omstandigheden, emoties die doorbreken. Het lijken wel ideale tijden voor … muziek!

Read More

Muzikale schilderwerken

01/12/2021 /

Minutieus kiest een schilder zijn palet. Elke penseelstreek heeft zin. Soms doordacht en zorgvuldig, andere keren impulsief en uitbundig. Ritme, tempo, dynamiek, compositie, vorm, patronen, variatie, kleur, tutti, solo, beweging, lijnvoering, zijn termen die voor zowel beeld als muziek toepasselijk zijn.

Lieve De Sadeleer gebruikt “The Storm” van William Turner vaak als basis voor muzikale schilderwerken in haar blokfluitklas. De torenhoge golven, de dramatische wolken, het schip dat van hier naar daar geblazen wordt: de verklanking wordt als het ware een soundtrack bij de beelden.

Read More
Luisteren

Groeien in het luisteren

22/09/2021 /

“Kunnen luisteren” is een belangrijke muzische en sociale vaardigheid. We ontdekken nieuwe dingen, stellen onze blik scherp, schaven ons denkkader bij. Toch blijkt luisteren niet zo eenvoudig en vaak synoniem voor gehoorzamen aan wat mainstream is.

Gelukkig kan je je luistervaardigheid trainen! En als je het de nodige tijd en ruimte geeft, wordt het een wonderlijke ontdekkingstocht…

Read More