Leer elkaar kennen met Start to Listen

De eerste volledige week van het nieuwe schooljaar is volop aan de gang. Tijd voor kennismaking dus!

Om elkaar op een speelse manier te leren kennen is het fijn om muziek te koppelen aan beweging. We kozen enkele leuke, beweeglijke fragmenten uit de online tool Start to Listen.

Eén van de fragmenten kan je rechtstreeks afspelen via de probeerversie.
Maar aarzel niet om je aan te melden voor de volledige versie. Je krijgt gratis toegang en de luisterlijsten worden regelmatig geüpdatet.

AAN DE SLAG

  • Verspreid de groep over de ruimte.
  • De leerlingen beginnen rond te wandelen in de ruimte.
  • Speel één van volgende fragmenten af: Imago – Trevor Wishart (probeerversie) of Clockworks – Laurie Spiegel (volledige versie). Stel de volgende vraag: Mocht je het geluid zijn, hoe zou je dan bewegen?
  • Laat de leerlingen even bewegend rondlopen in de ruimte.
  • Na een paar minuten geef je volgende opdracht: wanneer de muziek stopt ga je bij de dichts bijzijnde persoon in de buurt staan. Je vormt nu een dansduo. De muziek start opnieuw. (Je kan een ander fragment kiezen: bijvoorbeeld Fry Egg – Lee Patterson)
  • Geef de instructie om terug door elkaar te wandelen. Wanneer de muziek stopt ga je in een groepje van drie staan. Herhaal dit proces tot de hele klasgroep bij elkaar staat. Nog even bewegen in groep!TIP: Om na deze verbindende oefening de namen nog even te oefenen kan het leuk zijn om iedere leerlingen individueel zijn/haar beste dansmove te laten tonen aan de groep.

MEER INSPIRATIE 

Gebruik de vragenlijst en de andere fragmenten uit Start to Listen om opnieuw tot rust te komen en dieper te gaan luisteren. Uren plezier verzekerd!

START TO LISTEN wordt ontwikkeld door aifoon en MATRIX en wordt ondersteund door Cera.

op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Laat een reactie achter

Volg ons op sociale media ...

newsletter footer logo's