What To Play and How To Play – Simon Knighton

What To Play and How To Play werd geschreven door componist en geluidskunstenaar Simon Knighton in samenwerking met CoMA Manchester (Contemporary Music for All). Simon ontwikkelde een bordspel dat in workshops en lessen kan gebruikt worden, maar ook ontzettend leuk is om te spelen in een concertsituatie.
In deze post lichten we een tipje van de sluier van dit werk. Als je interesse hebt om deze parituur te gebruiken in jouw lessen, neem dan contact op met ellen.jacobs@matrix-new-music.be

 

AAN DE SLAG

What To Play and How To Play is een muzikaal spel dat gespeeld wordt met een groep muzikanten. Twee tot acht spelers is ideaal, maar het is ook mogelijk om met meer muzikanten te werken. In dat geval zal het gewoon wat langer duren voordat het spel volledig gespeeld is.

  • Iedere speler krijgt twee spelborden voorgeschoteld met een wiel erop. Ieder wiel bestaat uit verschillende segmenten. Een segment bevat soms omschreven instructies, maar kan ook mini-grafische partituurtjes bevatten.
  • Bord 1 bevat de instructies WAT SPEEL JE? Bord 2 bevat de instructies HOE SPEEL JE?
  • Gebruik twee dobbelstenen: eentje voor bord 1, eentje voor bord 2. De speler verplaatst zijn of haar pion met de wijzers mee aan de hand van het aangegeven aantal volgens de dobbelstenen.
  • Het is aan de andere spelers om te raden welke combinatie de uitvoerende speler heeft uitgevoerd.

MEER MOGELIJKHEDEN  

  • Het spel heeft 3 moeilijkheidsgraden. Ideaal dus om je leerlingen uit te dagen.
  • Maak je eigen spelborden. Je kan dit zelf doen als leerkracht, of aan je leerlingen vragen om de wielen in te vullen met instructies.

 

Bekijk hier de performance van dit werk tijdens het CoMA Festival in 2022 

op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Laat een reactie achter





Volg ons op sociale media ...

newsletter footer logo's