LABO #4

LABO #4

De inschrijvingen zijn verlengd tot en met maandag 22 april. Schrijf je nog snel in!

Dit schooljaar staat bij WEERKLANK in het teken van creatie. De derde LABO-dag zette ons al op verschillende manieren aan tot creëren. Daarop breien we tijdens deze vierde LABO-dag graag verder. We hopen jullie weer talrijk te mogen ontvangen op 26 april.

 

PROGRAMMA

9u – 9u30
Onthaal met koffie of thee

 

9u30 – 10u00
Key-note Tamara Kohler (CoMA UK)

Tamara, CEO van Contemporary Music for All, fluitiste en artistiek leider van het ensemble Rubiks Collective, komt meer vertellen over het My Sounds project van CoMA. Dit project zet jongeren aan om zelf muziek te creëren met maximale ondersteuning van professionelen en is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in nieuwe muziek.

 

10u00 – 12u00: Keuzeworkshop: Sarah Verhulst of Joost Van Kerkhoven

Sarah Verhulst
Na een succesvolle eerste workshop tijdens de vorige editie van ons LABO komt Sarah een vervolgworkshop geven. Interessant voor de deelnemers van vorige editie, maar nieuwe geïnteresseerden zijn ook zeker welkom!

Sarah implementeert creatie dagelijks in haar piano- en initiatielessen. Ze neemt je mee in een inspirerende sessie waarin je leert om ook je eigen lichaam, stem en andere materialen mee te betrekken in je lessen.
Sarah Verhulst geeft vakdidactiek domeinoverschreidende initiatie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en deed uitgebreid onderzoek naar de invloed van muziek op de allerjongsten (zelfs voor de geboorte).

 

Joost Van Kerkhoven

Joost is componist, improvisator en pianist en doet onderzoek naar algoritmisch denken in de muziek.
In deze workshop leer je hoe je een bestaand werk kan ontleden en analyseren op een manier die ervoor zorgt dat je inzicht krijgt in het creatieproces van de componist en zelf ook inspiratie opdoet om samen met je leerlingen een werk te creëren.
Neem een muziekstuk mee dat je zelf al uitvoerde en goed kent. Daar ga je in deze workshop mee aan de slag!

12u00 – 13u00

Vegan Lunch

PRAKTISCH

Wanneer? Vrijdag  26 april 2024

Inschrijven kan tot en met maandag 22 april en kost 25 euro (lunch inbegrepen).

Plaatsen zijn beperkt dus schrijf je snel in via deze link.

Locatie: Hoofdstedelijke Kunstacademie, Nieuwland 198, 1000 Brussel

op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Laat een reactie achter

Volg ons op sociale media ...

newsletter footer logo's