Nieuwe muziek en theater

Nieuwe muziek en theater

In muziektheater vormen muzikale, tekstuele en beeldende elementen één artistiek geheel: de drie elementen zijn gelijkwaardig en ook noodzakelijk. De compositie, de tekst of het libretto en de scenografie maken deel uit van de audiovisuele constellatie: samenwerkingen tussen verschillende mensen en disciplines staan hier centraal. Nieuwe technologieën zoals veelvuldige projecties en licht- en sounddesign, maken vandaag ook deel uit van muziektheaterproducties die zowel op grote schaal (opera) als op kleinere schaal plaatsvinden.

Lees meer

Nieuwe muziek en interactiviteit

Nieuwe muziek en interactiviteit

Van muzikale apps waarmee je zelf al zingend partituren kan maken tot een lezing over een bijzondere compositie waar met o.a. Playstation-controllers en video-projectie de grenzen tussen realiteit en virtualiteit worden afgetast…

Lees meer

Nieuwe muziek en video

Nieuwe muziek en video

Sinds de opkomst van de videoclip heeft de combinatie tussen muziek en video een vaste plek veroverd in tal van genres. Ook binnen het veld van de nieuwe muziek is de interesse voor video (zowel vooraf opgenomen videobeelden als live-video) de voorbije jaren alleen maar toegenomen.

Lees meer