Nieuwe muziek en theater

In muziektheater vormen muzikale, tekstuele en beeldende elementen één artistiek geheel: de drie elementen zijn gelijkwaardig en ook noodzakelijk. De compositie, de tekst of het libretto en de scenografie maken deel uit van de audiovisuele constellatie: samenwerkingen tussen verschillende mensen en disciplines staan hier centraal. Nieuwe technologieën zoals veelvuldige projecties en licht- en sounddesign, maken vandaag ook deel uit van muziektheaterproducties die zowel op grote schaal (opera) als op kleinere schaal plaatsvinden.

Onderstaand aanbod van gastlessen en workshops over dit thema is ontworpen voor uiteenlopende doelgroepen. Elke activiteit wordt afgestemd op de leeftijd, interesses en voorkennis van het publiek.

De gastlessen voor 'Nieuwe muziek en theater' zullen plaatsvinden in het najaar 2019. Wenst u een gratis gastles in uw (hoge)school of academie? Contacteer ons dan via e-mail. Gelieve de titel van de gekozen gastles te vermelden. Wij vragen ook een motivatie: de deadline hiervoor is 30 september 2019.

De gastlessen en workshops werden ontwikkeld in het kader van het project '3 x nieuw'. We ontwikkelen niet alleen een educatief aanbod, maar dragen ook ons steentje bij in het beschikbaar stellen van toegankelijke documentatie over dit onderwerp. Hier kan je er alles over lezen.

USHER en A WAR REQUIEM

In deze gastles zal componiste Annelies Van Parys twee fantastische, grootschalige composities van haar hand tonen en uiteenzetten aan de hand van audio- en videofragmenten: 'Usher' en 'A War Requiem'. Beide werken kwamen tot stand in 2018.

usher website

Wat? Lezing
Spreker? Annelies Van Parys
Doelgroep? 16+
Duur? +/- 2 uur

VAN SOUNDWALK TOT LIVE PERFORMANCE

In deze gastles ga je zelf klanken vangen en er een soundscape mee maken. Je componeert je eigen verhaal dat vervolgens in een theatrale live-performance wordt verwerkt. Assunta Mandaglio van Het Paleis neemt je mee op ‘soundwalk’. Verbeelding, luisteren en creëren staan centraal, jij bent de maker, doener en ontdekker!

Earkids

Wat? Workshop voor kleine groepjes (max. 15 deelnemers)
Begeleiding? Assunta Mandaglio
Voertaal? Nederlands (of Engels)
Duur? +/-3 uur
Doelgroep? 12+