No(w) Brass

Van Gabrieli en Sousa over de studies van Arban tot de muziek van Star Wars of originele hafabracomposities: op de pupiters van jonge koperblazers is een ontzettend brede waaier aan muziek terug te vinden. Maar hedendaags-klassieke muziek? Voor leerkrachten is het vaak zoeken naar een speld in een hooiberg om experimenteel repertoire te vinden dat geschikt is voor hun leerlingen.

Bij de samenstelling van No(w) Brass hebben we geprobeerd om de verschillende koperblaasinstrumenten aan bod te laten komen. Veel stukken zijn bovendien ook speelbaar op andere dan de aangegeven instrumenten of makkelijk te herwerken.

Bovenal hopen we dat No(w) Brass een fijne kennismaking biedt met nieuwe muziek in al haar vormen. We kozen partituren uit die daarvoor als vertrekpunt kunnen dienen, maar bovenal willen we experiment aanmoedigen. Feedback is dan ook heel erg welkom.

Tot slot treedt MATRIX graag op als hulplijn. We beantwoorden met plezier de vragen die en cours de route opduiken en kunnen ondersteuning bieden bij de realisatie van projecten die uit het gebruik van deze partituurbundel voortvloeien.

Colofon

Deze publicatie wordt gratis digitaal aangeboden. U mag ze in haar geheel delen met derden. Elk commercieel gebruik is verboden.

Op verzoek bieden we presentaties en navormingsworkshops aan rond de bundel. Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op.