WEERKLANK

Met trots stelt MATRIX de WEERKLANK-blog voor!

Op deze blog voor het Deeltijds Kunstonderwijs reiken collega’s uit het veld lesmateriaal en inspiratie aan. Wekelijks wordt een kant-en-klare werkvorm gepost die het avontuurlijk musiceren én lesgeven stimuleert, en dit vanuit onze expertise in hedendaagse muziek.

We verzamelen werkvormen in drie categorieën: ExperimentCreatie en Repertoire. Onder Inspiratie vind je ruimere verhalen, rolmodellen, praktijkvoorbeelden.
Leerkrachten zijn welkom om hun ervaring met de werkvormen te delen. Die feedback is van onschatbare waarde om het materiaal nog te verfijnen en een stempel ‘getest en goedgekeurd’ te geven. We koppelen ook een navormingsaanbod voor academies aan de blog.

Neem hier een kijkje en meld je zeker aan om op de hoogte te blijven!

 

Deze blog is een onderdeel van WEERKLANK, een project van twee jaar (2021-2022) dat is opgevat als een leer- en coachingstraject voor het DKO. Met dit project spelen we in op de kansen en uitdagingen die het decreet Deeltijds Kunstonderwijs met zich meebrengt. We nodigen leerkrachten uit om hun kennis te verbreden en te verdiepen, nieuwe werkvormen uit te proberen en hun ervaringen te delen. Ook de leerkracht van morgen wordt betrokken bij WEERKLANK, in een samenwerking met de opleiding educatieve master van LUCA Lemmens en Koninklijk Conservatorium Brussel.

Heb je zelf ervaring met nieuwe muziek in jouw lessen? Zin om bij te dragen aan WEERKLANK? Geef ons een seintje en we koppelen zeker terug! Contact kan je opnemen via info@matrix-new-music.be.

Dit project wordt ondersteund door de Vlaamse Gemeenschap in het kader van het Bovenlokaal Cultuurdecreet.