Muzikale ontdekkingen in de klas: meld je nu aan!

De muziek die vandaag geschreven wordt, is vaak multidisciplinair. Regie, lichtontwerp en scenografie veroveren het concertpodium en het begrip van ‘muziektheater’ wordt veel ruimer ingevuld dan de klassieke opera. Ook technologie is overal: computerprogramma’s, video en zelfs sociale media behoren tot het artistieke arsenaal van componisten. Dit razend actuele en spannende deel van de klassieke muziek is voor velen onbekend terrein. Daarom slaan MATRIX en Cera de handen in elkaar om jongeren en volwassenen kennis te laten maken met de muziek van de 21ste eeuw. Dat is een notendop het project 3 x nieuw; nieuwe muziek, nieuwe publieken en nieuwe media.

Wat bieden we aan?

– Een gastles of interactieve workshop, op maat van de voorkennis en interesse van jouw klasgroep, gegeven door een componist of muzikant van internationaal formaat.
– Elk half jaar komt er een nieuw thema aan bod. In het najaar van 2019 bieden we workshops en gastlessen aan rond het thema ‘Nieuwe muziek en theater’. Hier vindt u het concrete aanbod.
– Duur: min. 1u, max. een halve dag (af te spreken)
– Helemaal gratis (1 les per klas, meer lessen mogelijk mits vergoeding en beschikbaarheid docenten)

 

Voor wie?

– Klassen uit de lagere school (vanaf 3e leerjaar)
– Klassen uit secundair onderwijs (1e, 2e en 3e graad) (alle geledingen)
– Klassen uit alle geledingen van het Deeltijds Kunstonderwijs (jongeren vanaf 14 jaar en volwassenen)
– Klassen uit alle geledingen van het hoger onderwijs

We streven ernaar een zo divers mogelijk publiek aan te spreken. Wanneer de vraag het aanbod overstijgt, geven we prioriteit aan klassen uit het secundair onderwijs.

 

Geïnteresseerd? Stuur ons zo snel mogelijk, en uiterlijk op 30 september 2019 een e-mail met een beschrijving van je klas, een korte motivatie waarom je wil deelnemen en een indicatie van welke activiteit(en) je aanspreken. We bekijken dan samen welke gastles of workshop het meest geschikt is en zoeken een passende datum.