Belgian Music Days

13/03/2022 14:00

Net als twee jaar geleden zijn de Belgian Music Days onze enthousiaste partner in crime voor de samenstelling van een bloemlezing met nieuwe muziek geschikt voor jonge muzikanten. In 2020 presenteerden we No(w) Piano met een ruime selectie pianowerken van Belgische componisten. Vandaag voegen we muziek voor koperblazers toe aan het rijtje. De fonkelnieuwe publicatie No(w) Brass bevat een groot aandeel muziek van Belgische componisten. Het Ostbelgien Festival gaf, als organisator van de festivaleditie 2022, een compositieopdracht aan Gerhard Sporken. Le Forum des Compositeurs legde enkele mooie partituren van Waalse componisten op onze werktafel.

Op 13 maart presenteren we No(w) Brass tijdens de Belgian Music Days 2022 in Eupen. Het wordt meteen ook de première van de nieuwe compositie van Gerhard Sporken, nadien gaat Hans Reul (Ostbelgien Festival) in gesprek met de componist.

Alle info op www.belgianmusicdays.be.

 

Meer over No(w) Brass

Net als bij de vorige bundels kwam deze bloemlezing tot stand in samenwerking met enkele kenners van de instrumenten en het repertoire in kwestie: Bert Bernaerts (trompettist en dirigent van fanfare ’t Akkoord uit Borgerhout), Klaas Coulembier (musicoloog, bevlogen amateurtrompettist en vader van drie jonge koperblazers) en Thomas R. Moore (trombonist met een tweede liefde voor tuba en euphonium). Zij legden op hun beurt hun oor te luisteren bij tal van muzikanten, componisten en leerkrachten.

De volledige bundel is vanaf 13 maart gratis te downloaden op de website van MATRIX.