Zoeken in de catalogus: tips & tricks

Iets nodig uit het MATRIX documentatiecentrum?
Met deze vier tips heb je zo gevonden wat je zoekt!

1. Weet wat je zoekt

Start je zoekactie met een geschikt trefwoord. Indien je precies weet wat je zoekt, kan je best de familienaam van de auteur of de componist en een deel van de titel ingeven.

De muziekcatalogus van Limo doorzoekt drie verschillende muziekcollecties in Leuven: MATRIX, LUCA campus Lemmens en de collectie muziekwetenschap in Artes Erasmushuis. Door de deelcollectie MATRIX te selecteren, beperk je de zoekactie tot wat aanwezig is in onze bibliotheek.

2. Filteren en verfijnen

Alle zoekresultaten verschijnen in een op relevantie gerangschikte lijst.

Je kan de zoekresultaten nog verder verfijnen via de filters in de linkerkolom. Zo kan je bijvoorbeeld zoeken in een bepaald documenttype: Books (boeken), Audiovisual materials (cd en dvd), Scores (partituren), etcetera.

Weet je in welk jaar een boek of partituur gepubliceerd of gecomponeerd werd, dan kan je de zoekopdracht tot een bepaalde periode beperken. Vergeet hierbij niet op 'Refine' te klikken.

Zoek je een partituur, dan kan je de zoekresultaten via 'Instrumentation' ook beperken tot een bepaalde bezetting.

3. Wat, en waar?

Je komt meer informatie over de zoekresultaten te weten door op Locatie en Details te klikken.

Onder de tab Locatie vind je terug in welke bibliotheek en onder welk plaatsingsnummer het item zich bevindt. Onze medewerker in de bibliotheek kan je helpen het werk terug te vinden. Onder de tab Details vind je bibliografische informatie over het werk.

4. Tijdschriften

Ben je op zoek naar een tijdschrift(artikel)? Dan zoek je best op de titel van het tijdschrift.

MATRIX heeft lopende abonnementen op Musiktexte, Positionen en The Wire, maar bouwde ook in het verleden reeds een boeiende collectie tijdschriften uit.

Toch niet gevonden wat je zoekt?
Neem dan contact op met onze bibliothecaris.