Zomerse inspiratie: Ontdek de nieuwe luisterlijst van Start to Listen

De zon schijnt, eindelijk zomer. Tijd voor een welverdiende vakantie!
Wat past er beter bij vakantie dan een streepje muziek? Ontdek onze nieuwe luisterlijst op Start to Listen. Matthijs Van Dijk stelde, naar aanleiding van de World New Music Days die eind vorig jaar plaatsvonden in Zuid-Afrika, een luisterlijst samen met muziek uit Zuid-Afrika en omgeving. Duik in deze zeer gevarieerde muzikale wereld en laat je inspireren om deze lijst volgend schooljaar samen met je leerlingen verder te ontdekken.

OM NAAR UIT TE KIJKEN 

Zomer-academies 

Tijdens de zomer staan we niet stil bij MATRIX.
De Nadar Summer Academy vindt naar jaarlijkse gewoonte plaats in de Academie van Sint-Niklaas. Benieuwd naar het resultaat van een week vol nieuwe muziek? Kom op vrijdag 29 juni om 18:00 naar het toonmoment in de academie van Sint-Niklaas.
Daarnaast organiseren we, in co-productie met De Bijloke, de eerste Soundpainting Academy! De Academy is volgeboekt, maar je kan het resultaat van deze intensieve driedaagse komen aanschouwen tijdens het concert op Bijloke Wonderland op 1 september om 11:00.

LABO #4

Tijdens de vierde LABO-dag focussen onze sprekers en docenten op tools om muzieklessen toegankelijk te maken voor iedereen. Hoe ziet inclusief muziekonderwijs eruit? We leren nieuwe manieren kennen om muziek te creëren zodat leerlingen met een mentale en/of fysieke beperking hun creativiteit de vrije loop kunnen laten en volledig zichzelf kunnen zijn. We gaan ook in op de vraag hoe we partituren zo kunnen vormgeven dat ze leesbaar worden voor iedereen. Tot slot ontdekken we ook strategieën om in een diverse groep muzikale verbinding kan creëren, ongeacht specifieke individuele noden.

Zin om de beste kwaliteiten van je leerlingen naar boven te halen in de les? Hou vrijdag 29 november alvast vrij in je agenda.

 

Geniet van de vakantie en in september zijn we er weer, met meer WEERKLANK!

op de hoogte blijven van nieuwe posts?

Volg ons op sociale media ...

newsletter footer logo's