Tijd voor maken

Wanneer muzikanten op het podium hun eigen werk spelen, gebeurt er iets speciaals. Ze zijn dan extra betrokken muzikanten. Ze spelen met fierheid en enthousiasme. Makers zijn wijze muzikanten. Ze doorgronden de wondere wereld van ervaren componisten. Makers zijn vooral ook avontuurlijke muzikanten. Ze experimenteren en zoeken naar hun eigen stem.

Met opdrachten zoals ‘creëer een meditatief werk zoals Arvo Pärt’ of ‘maak een soundtrack voor elfen en hobbits zoals de componist van Lord of the Rings’ willen Erik Schrooten en Bert Appermont muzikanten stimuleren en inspireren om zelf te gaan creëren. Ze bundelden er 50 in het boek ‘Tijd voor maken’. Op de gelijknamige website vind je achtergrondinformatie, partituren en audiofragmenten die je werk met het boek makkelijker maken. Op deze site worden ook regelmatig opdrachten gedeeld.

Het boek kan je via deze link bestellen.

tijd voor maken

op de hoogte blijven van nieuwe posts?

1 Comments

  1. Bert Bernaerts on 11/11/2021 at 14:21

    Ik ben heel benieuwd, heb het boek besteld!
    Ikzelf heb ivm componeren veel inspiratie gevonden in de uitgave ‘composing music, a new approach’ van William Russo.
    Ook daar wordt het principe van ‘beperking van de mogelijkheden’ gehanteerd als een tool om diepgang te bereiken bij het aanleren van welbepaalde compositie-technieken.Laat een reactie achter

Volg ons op sociale media ...

newsletter footer logo's