Resultaten Call for Works Tallinn 2019

Als Vlaamse vertegenwoordiger van ISCM lanceerde MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] in juni de Call for Works voor de World Music Days in Tallinn van mei 2019. De jury (met componiste Petra Vermote, gitarist Toon Callier en musicologe Christine Dysers) maakte een mooie selectie van 6 composities uit de 25 inzendingen (van 15 verschillende componisten):

 • Wim Henderickx: Blossomings voor gemengd koor en klarinet (met optionele elektronica)
  Volgens de jury: ‘een boeiende triptiek. De compositie is zeer expressief, meeslepend en gelaagd. Elk detail is uitgewerkt tot in de puntjes’.
 • Daan Janssens: (…dans son presque silence…) voor orkest:
  ‘Een compositie met een boeiende insteek, sterk achterliggend idee en met een mooie structuur. Spannende muziek om naar te luisteren!’
 • Sheila Sanfeliz: Liaga voor groot ensemble
  ‘Erg interessante compositie van een jonge componiste die nu al grote blijk geeft van kennis van zaken qua instrumentatie’.
 • Heleen Van Haegenborgh: Index 5.1 voor altfluit, altviool, cello en kannel
  ‘Een sterk uitgangspunt dat goed is uitgewerkt. Bijzonder interessant om te zien hoe dat ‘exotisch’ instrument helemaal binnen de eigen esthetiek is geïntegreerd’.
 • Jasper Vanpaemel: About Elephants voor orgel
  ‘Zeer origineel, fris en uitdagend werk voor een ondergewaardeerd instrument in de hedendaagse muziek, met de typische humor van Jasper Vanpaemel’.
 • Saskia Venegas: A veces, el silencio es la peor mentira voor groot ensemble
  ‘Heel persoonlijk werk. Interessant van opbouw en kleur’.

Nu rest ons niets dan samen met de componisten in spanning afwachten welke compositie(s) geselecteerd worden voor uitvoering op de World Music Days in Tallinn!