ISCM-Vlaanderen: Call for Works 2021

ISCM-Vlaanderen schrijft een “Call for Works” voor hedendaagse kunstmuziek uit, met als bedoeling uit recente Vlaamse composities een aantal werken te selecteren als inzending naar de World Music Days in Shanghai en Nanning (17-25 september 2021).

 

De werken dienen te passen binnen één van de voor de World Music Days 2021 vooropgestelde work categories. Die categorieën kan u vinden via deze link (scroll naar beneden & klik op het betreffende tabblad). Gelieve dit overzicht grondig door te nemen alvorens een werk in te zenden.

 

Werken geschreven sinds 2012 genieten de voorkeur, maar ook oudere werken komen in aanmerking. Over het algemeen sturen we liefst werken van maximaal tien jaar oud in.

De festivalorganisator heeft in de lijst van work categories ook een voorkeur qua tijdsduur aangegeven (meestal max. 8 à 12 minuten).

Componisten van wie een werk op het programma stond van de geannuleerde  World Music Days van 2020 in Nieuw-Zeeland kunnen helaas geen werk insturen (Rules of Procedure van ISCM), aangezien er nog gewerkt wordt aan een manier om dat geannuleerde programma op een later ogenblik te presenteren.

Een leescomité zal zich over de inzendingen buigen. Het leescomité bestaat dit keer uit Joris Blanckaert, Aftab Darvishi en Karin de Fleyt. Zij zullen zes composities van verschillende componisten uitkiezen in (minstens) vier verschillende categorieën. De gekozen werken worden ingezonden naar de organisatoren van de World Music Days 2021 in Shanghai en Nanning, China. De uiteindelijke keuze welk(e) werk(en) gespeeld zal (zullen) worden, ligt bij de organisatoren van de World Music Days 2021. ISCM-Vlaanderen kan alleen garanderen dàt één van de ingezonden werken geprogrammeerd zal worden.

Iedereen die professioneel actief is in het Vlaamse veld van nieuwe muziek kan kosteloos één tot drie werken inzenden. Zoals gezegd moet het gaan om (een) werk(en) van Vlaamse componisten, maar dat mag breed geïnterpreteerd worden. Ook componisten met buitenlandse wortels die in Vlaanderen wonen en werken komen zonder twijfel in aanmerking, evenals Vlamingen die in het buitenland wonen (voor zover ze een professionele link hebben met het Vlaamse veld van nieuwe muziek). Het is ook toegestaan werk van een collega in te sturen. Ook ensembles, programmatoren, … kunnen werken inzenden.

We verwelkomen de inzendingen enkel elektronisch op info@iscm-vlaanderen.be. U kan werken inzenden tot en met vrijdag 26 februari 2021. Uw inzending dient te bestaan uit volgende stukken:

  1. De volledige partituur (in PDF formaat) of een equivalent (bvb. instructies)
  2. Indien mogelijk een audio- of video-opname
  3. Eén afzonderlijk document (in het Engels) met de naam van de componist, de volledige titel van het werk, gedetailleerde bezetting, jaar van compositie, duur van het werk en een korte programmatekst. Gelieve hierbij ook te vermelden in welke van de work categories de inzending past. Eventueel kan u hier ook de link naar een online beschikbare opname toevoegen.

Om de inzending naar de World Music Days te vervolledigen, dienen we deze bijkomende informatie aan te leveren:

  1. Gegevens van de componist: naam, geboortedatum, gender, post- en e-mailadres, telefoonnummer, evt. website
  2. Een korte biografie van de componist, in het Engels, van max. 100 woorden.
  3. Hi-res digitale foto van de componist.
  4. Informatie over het werk: precieze duur, jaar van compositie, indicatie of het werk eerder werd uitgevoerd.
  5. Audio- of video-opname, indien beschikbaar.
  6. Programmatekst van max. 100 woorden, in het Engels.
  7. Een technische fiche met de specificatie van het benodigde materiaal voor de uitvoering van het werk.

 

Indien uw werk geselecteerd is voor inzending, contacteren we u ten laatste op vrijdag 5 maart 2021. We willen u dan vragen om deze bijkomende informatie in dat geval uiterlijk op donderdag 11 maart 2021 te bezorgen, zodat wij tijdig een correcte inzending kunnen doen. Uiteraard mag u alle bijkomende documenten ook reeds bij uw inzending voor deze Call voegen.

Naderhand nemen we de ingezonden werken graag op in de collectie van MATRIX. Wie daar bezwaar tegen heeft, kan dat eenvoudig aangeven met een mailtje.

Indien u nog vragen heeft, kan u bellen of mailen naar:

Rebecca Diependaele

info@iscm-vlaanderen.be

0032 (0)499 18 54 51