ISCM-Vlaanderen: Call for Works 2019

ISCM-Vlaanderen schrijft een“Call for Works”voor hedendaagse kunstmuziek uit, met als bedoeling uit recente Vlaamse creaties een aantal werken te selecteren als inzending naar de World Music Days in Auckland & Christchurch, Nieuw-Zeeland (21-30 april 2020).

De werken dienen te passen binnen één van de voor de World Music Days 2020 vooropgestelde categorieën. Gelieve dit overzicht grondig door te nemen alvorens een werk in te zenden.

Werken geschreven sinds 2012 genieten de voorkeur, maar ook oudere werken komen in aanmerking. Over het algemeen geven we er de voorkeur aan om werken van maximaal tien jaar oud in te sturen. De festivalorganisator geeft de voorkeur aan werken van max. 12 minuten, tenzij anders aangegeven in de lijst van Work Categories. Werken van componisten die gespeeld werden tijdens de World Music Days van 2019 in Tallinn komen niet in aanmerking (Rules of Procedure van ISCM).

Een leescomité zal zich over de inzendingen buigen. Zij zullen zes compostities van verschillende componisten uitkiezen in (minstens) vier verschillende categorieën. De gekozen werken worden ingezonden naar de organisatoren van de World Music Days 2020 in Auckland & Christchurch, Nieuw-Zeeland. De uiteindelijke keuze welk(e) werk(en) gespeeld zal (zullen) worden, ligt bij de organisatoren van de World Music Days 2020.

Het leescomité zal bestaan uit: Michael Maierhof, Ine Vanoeveren en Wim Pelgrims

Iedereen die professioneel actief is in het Vlaamse veld van nieuwe muziek kan kosteloos één tot drie werken inzenden. Het is ook toegestaan werk van een collega in te sturen.

We verwelkomen de inzendingen enkel elektronisch, via info@iscm-vlaanderen.be. U kan werken inzenden tot en met zondag 7 juli 2019. Uw inzending dient te bestaan uit volgende stukken:

  • De volledige partituur (in PDF formaat) of een equivalent (bvb. instructies)
  • Indien mogelijk een audio- of video-opname
  • Een document met de naam van de componist, de volledige titel, bezetting, jaar van compositie, duur van het werk en een korte programmatekst van max. 100 woorden. Gelieve dit in het Engels aan te leveren.

Om de inzending naar de World Music Days te vervolledigen, dienen we ook volgende bijkomende informatie aan te leveren:

  • Gegevens van de componist: naam, geboortedatum, gender, post- en e-mailadres, telefoonnummer, evt. website
  • Een korte biografie van de componist, in het Engels, van max. 100 woorden.
  • Hi-res digitale foto van de componist.
  • Informatie over het werk: duur, jaar van compositie, indicatie of het werk eerder werd uitgevoerd.
  • Audio- of video-opname, indien beschikbaar.
  • Programmatekst van max. 100 woorden, in het Engels.
  • Een technische fiche met de specificatie van het benodigde materiaal voor de uitvoering van het werk.

Indien uw werk geselecteerd is voor inzending, dan contacteren we u ten laatste op vrijdag 19 juli. We willen u dan vragen om deze bijkomende informatie uiterlijk op vrijdag 26 juli te bezorgen, zodat wij tijdig een correcte inzending kunnen doen. Uiteraard mag u alle bijkomende documenten ook reeds bij uw inzending voor deze Call voegen.

Naderhand nemen we de ingezonden werken graag op in de collectie van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek]. Wie daar bezwaar tegen heeft, kan dat eenvoudig aangeven met een mailtje.

Indien u nog vragen heeft, kan u bellen of mailen naar:
Rebecca Diependaele
info@iscm-vlaanderen.be
tel: +32 (0)499 18 54 51