Soundpainting Academy

29/08/2024 --> 31/08/2024

###VOLZET! De Soundpainting Academy is volzet. Via dit formulier kan je je aanmelden voor de wachtlijst.###

Wat?

Soundpainting is een multidisciplinaire gebarentaal waarbij live gecreëerd wordt. Deze taal, uitgevonden door Walter Thompson in 1974, bestaat momenteel uit zo’n 1500 tekens en wordt wereldwijd gebruikt door artiesten, leerkrachten in de kunsten, studenten en niet-professionelen. Eén soundpainter staat voor een ensemble en geeft door middel van gebaren instructies aan de groep muzikanten.

Of je nu wil musiceren in kleine groep of multi-disciplinair wil werken met een groep van honderd mensen, soundpainting is dé ideale tool om creatie voorop te zetten. Zowel de soundpainter als de uitvoerders worden uitgedaagd om on the spot te creeëren. Omdat soundpainting makkelijk aan te leren is kunnen zowel beginners als gevorderden samen musiceren en kan je de taal gebruiken in alle mogelijke contexten. Soundpainting zorgt voor ontwikkeling van de muzikaliteit, creativiteit, techniek en het muzikale geheugen van de speler.

Tijdens deze driedaagse maak je kennis met of verdiep je je verder in de universele taal van soundpainting, een handige muzikale tool voor je eigen les- of artistieke praktijk. Je leert zelf soundpainten door kennis te maken met de soundpainting-tekens én je leert spelen in orkestverband. En dat doe je uiteraard niet alleen, maar onder begeleiding van toonaangevende soundpainters én met de leden van het Safety Last Soundpainting Ensemble als levende voorbeelden. Afsluiten doe je met een presentatiemoment (op een stille animatiefilm) in de concertzaal van Muziekcentrum De Bijloke.

De deelnemers werken toe naar een toonmoment op zondag 1 september om 11:00. Wees welkom!

Voor wie?

Leerkrachten uit het DKO of (professionele) muzikanten die de taal van soundpainting willen toepassen in de eigen les- of artistieke praktijk.

Door wie?

 

Praktisch

  • Data: donderdag 29, vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus, van 09:30 tot 16:30; zondag 1 september concert om 11:00
  • Locatie: Muziekcentrum De Bijloke, Bijlokekaai 7, 9000 Gent
  • Doelgroep: DKO-leerkrachten en (professionele) muzikanten
  • Prijs: €150
  • Je kan je inschrijven door dit aanmeldingsformulier in te vullen. Betaalgegevens vind je in het formulier.
  • VOLZET! De Soundpainting Academy is volzet. Via dit formulier kan je je aanmelden voor de wachtlijst.
 • Opgelet: er is een maximum van 30 deelnemers voor deze Academy. Schrijf je tijdig in!

Soundpainting Academy is een coproductie van Muziekcentrum De BijlokeMATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] i.s.m. Safety Last Soundpainting Ensemble