Sectormoment ‘Music Publishing’

15/02/2024 14:00

Sectormoment Nieuwe Muziek / Musique Contemporaine / New Music

Is er nog toekomst voor de cd? Meesurfen op de vinyl revival? Streaming omarmen of er in een wijde boog omheen lopen? En hoe creëren we een eerlijk klimaat voor artiesten? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het sectormoment nieuwe muziek tijdens de Belgian Music Days.

In de voormiddag (10u-13u, incl. lunch) organiseert Kunstenpunt op dezelfde plaats een ‘Sessie Nieuwe Muziek en Hedendaags Klassiek’ in het kader van zijn Landschapstekening. Via deze link vind je meer info & je aanmelden om deel te nemen. 

 

Praktisch:

15 februari 2024
Petite salle / Tentoonstellingshal, Koninklijk Conservatorium Brussel (Regentschapsstraat 30)
De voertaal van de presentaties is Engels.

Programma
13:45 Deuren open
14:00 Welkomstwoord
14:10 Facts & figures (Kunstenpunt)
14:30 Keynote Esther Gottschalk (ECSA) over fair practice en uitgeven van muziek
15:00 Koffiepauze (met infomarkt)
15:30 Boekpresentatie ‘The Guidebook to Self-Releasing Your Music’ door Matthew Whiteside
16:15 Koffiepauze (met infomarkt)
16:45 Panelgesprek: muziek uitgeven op cd, vinyl en via streaming.

 Van idee tot concept, van opname tot release op cd, lp of online platform. Hoe ga je te werk eens dat zaadje om je muziek uit te geven gepland is? Hierover gaan we in gesprek met onze panelleden die lid zijn van een ensemble, componist of artiest zijn. We gaan zoek naar ‘good practices’, proberen de valkuilen in kaart te brengen en de sleutel voor goede partnerships te vinden. Of kan je beter je eigen uitgever worden?

Panelleden: Ann Eysermans, Gerrit Geerts, Bruno Letort en McCloud Zicmuse.

17:30 Einde

Deelnemen aan het sectormoment is gratis, we vragen wel om in te schrijven via deze link.

We nodigen jullie van harte uit om na het sectormoment de concerten van Ictus Ensemble om 18u30 en het Belgisch Nationaal Orkest om 20u00 tijdens de Belgian Music Days in Bozar met ons bij te wonen. Reserveren kan binnenkort via de website van de Belgian Music Days of nu al via Bozar.

Dit sectormoment is een initiatief van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] in samenwerking met Kunstenpunt, Forum de la Création Musicale en ComAV en kadert in de vierde editie van de Belgian Music Days.