Erfgoeddag 2021

24/04/2021

In 2020 bestond Erfgoeddag maar liefst 20 jaar. Twintig in ’20, dat moest natuurlijk gevierd worden! Alleen was dit buiten Corona gerekend.

Van een verloren jaar maken we liever een gewonnen jaar, en daarom werkten we het aanvankelijke thema verder uit, met onder andere enkele coronabestendige concertmomenten.

Stap in het donker, volg het lichtgevende parcours en ontdek deze muziek met je oren én ogen. Prachtige fosforescerende grafische partituren van Ann Eysermans lichten op in  het donker. De dirigent in “Light Music” van Thierry De Mey schept met zijn handen een poëtische sterrenhemel en er zit muziek in lucifers en nachtlampjes. In Mátyás Wettls “Nocturne” doen de muzikanten van Nadar Ensemble wat thuis nooit mocht: spelen met schakelaars.

Vanaf zaterdag 24 april 2021 bezoek je hier onze online tentoonstelling.

Het concert wordt voorlopig uitgesteld naar 16 mei. Blijf je graag op de hoogte, schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief.

Op het programma:

Thierry De Mey – Light Music
door Thomas R. Moore (solo dirigent) en Centre Henri Pousseur (live electronics)
Mátyás Wettl – Nocturne
door Nadar ensemble (16 lichtschakelaars) i.s.m. SLAC/Beeld (ontwerp lampen)

Praktisch:

Datum en locatie van het uitgestelde concert nog te bevestigen

We volgen de evolutie van de coronamaatregelen op de voet en passen het dagprogramma waar nodig aan om ieders veiligheid te garanderen. In het beste geval kunnen we via inschrijving een beperkt publiek toelaten om het uitgestelde concert live bij te wonen.