Erfgoeddag 2021

25/04/2021

In 2020 bestond Erfgoeddag maar liefst 20 jaar. Twintig in ’20, dat moest natuurlijk gevierd worden! Alleen was dit buiten Corona gerekend.

Van een verloren jaar maken we liever een gewonnen jaar, en daarom werkten we het aanvankelijke thema verder uit, met onder andere enkele coronabestendige concertmomenten.

Stap in het donker, volg het lichtgevende parcours en ontdek deze muziek met je oren én ogen. Prachtige fosforescerende grafische partituren van Ann Eysermans lichten op in  het donker. De dirigent in “Light Music” van Thierry De Mey schept met zijn handen een poëtische sterrenhemel en er zit muziek in lucifers en nachtlampjes. In Mátyás Wettls “Nocturne” doen de muzikanten van Nadar Ensemble wat thuis nooit mocht: spelen met schakelaars.

Op het programma:

Thierry De Mey – Light Music
door Thomas R. Moore (solo dirigent) en Centre Henri Pousseur (live electronics)
Mátyás Wettl – Nocturne
door Nadar ensemble (16 lichtschakelaars) i.s.m. SLAC/Beeld (ontwerp lampen)

Praktisch:

Tentoonstelling: online, weblink volgt later
Concertmomenten: twee concerten in de loop van de namiddag (schema te bepalen)
KADOC-kapel (Vlamingenstraat 39, 3000 Leuven)

We volgen de evolutie van de coronamaatregelen op de voet en passen het dagprogramma waar nodig aan om ieders veiligheid te garanderen. In het beste geval kunnen we via inschrijving een beperkt publiek toelaten om de concerten live bij te wonen en een selectie van de tentoonstelling in het echt te bewonderen. Blijf je graag op de hoogte, schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief.