MATRIX in enkele impressies

De activiteiten van MATRIX zijn erg divers. Hieronder geven we zes kleine impressies van uiteenlopende projecten, van boek tot kinderspel, van workshop tot partiturenbundel. Over elk van deze activiteiten is meer te vinden op de website van MATRIX, onder publicaties en projecten.

cover web

Een kleine muziekgeschiedenis van hier en nu

Dit boek verscheen in 2020 bij uitgeverij Pelckmans en kreeg inmiddels een tweede druk. In de vele recensies wordt vooral de combinatie van een degelijke inhoud en een toegankelijke schrijfstijl geprezen.

NSA-logo

Nadar Summer Academy

Elke zomer trekken enkele enthousiaste muzikanten van Nadar Ensemble naar Sint-Niklaas waar ze samen met gemotiveerde jongeren op ontdekking gaan.

Parcoeur_21_03_07986A9936

Parcoeur

Tijdens Parcoeur verandert Handelsbeurs Gent in een labyrint van wonderlijke klanken en creaties. Hiervoor sturen verschillende muziekacademies hun leerlingen uit.

Matrix Project 25.10.20 © Mark Rietveld_04

Samenwerking met kinderwerking Fabota

In 2020 vroegen we pianist/componist Frederik Croene om nieuw werk te creëren met een groep kinderen van buurtwerking Fabota uit Leuven. Hij plaatste de enthousiaste deelnemers één voor één aan de piano en vanuit de eerste noten en ritmes die ze intuïtief onderzoekend te berde brachten, construeerden ze elk een eigen pianostuk.

Transit 2016 30-10 JP concert 017

Breugel Bilder

In 2016 gaf MATRIX de opdracht aan Frederik Neyrinck voor een nieuwe compositie voor amateur blokfluitensemble. Het resultaat was onder meer te horen tijdens het Transit Festival.

no(w)piano-cover

No(w) Piano

Deze partituurbundel is de derde in een reeks van toegankelijke maar toch uitdagende bloemlezingen met hedendaagse muziek voor leerlingen uit het Deeltijds Kunstonderwijs.