De keuze van… Wim Henderickx

In de rubriek ‘De keuze van…’ laten wij het woord graag aan onze ‘vaste klanten’. Wim Henderickx is componist en schreef in opdracht van MATRIX een nieuw werk voor de percussionisten van DROM. Het werk gaat op 19 oktober 2019 in première op het Leuvense TRANSIT Festival.

“Als keuze zou ik willen gaan voor het werk ‘Talisker’ van Luc Brewaeys voor klarinet, contrabasklarinet, hoorn, 2 percussie-solisten, klarinetensemble en 6 percussionisten. Het behoort tot een reeks werken die geïnspireerd zijn op single malt whiskies.De première van dit werk was de officiële opening van Antwerpen ’93, Culturele hoofdstad van Europa en vond plaats in het Centraal Station van Antwerpen. Het was een fantastische en onvergetelijke beleving voor de aanwezigen en de passerende treinreizigers. De verschillende klankwerelden in dit werk, gebouwd op de spectrale techniek, zijn geweldig fascinerend. Soms heb je het gevoel dat je naar zuiver elektronische muziek aan het luisteren bent. Luc heeft een perfect gevoel voor timing ook. Voor mij een van de beste werken uit de Belgische muziekliteratuur.”

“Ik ben heel verheugd dat er komend seizoen een aantal concerten gewijd zullen zijn aan het werk van Luc. Hij was een schitterend componist en inventief orkestrator, maar ook een geweldige vriend en collega.”