De keuze van… Jonas De Roover

In de rubriek ‘De keuze van…’ laten wij het woord graag aan onze ‘vaste klanten’. Jonas De Roover is jaren geleden als muziekliefhebber professioneel in de klassieke muzieksector ‘gerold’. Hij was de afgelopen vijf maanden coördinator ad interim bij MATRIX.

“Ik geniet het meest live van (nieuwe) muziek. De intensiteit en concentratie waarmee musici muziek maken en dit delen met een publiek blijft voor mij het summum. Ik wil ook graag zìen hoe nieuwe – soms vreemde – klanken worden gemaakt. Een concert dat me steeds zal bijblijven is Copper van Heleen Van Haeghenborgh en Christian Mendoza, in de Kamermuziekzaal van Concertgebouw Brugge, in 2017. Vanuit Kurtàgs bewerkingen van cantates van Bach voor vierhandig klavier vertrokken, combineerden ze die met improvisaties en eigen composities.”

“Het waren vooral die eigen composities die me troffen. Vooral in de passages waarbij Heleen Van Haeghenborgh met snaren in haar handen de snaren van een geprepareerde buffetpiano aanstreek en die zo liet ‘zingen’. Ik heb de opname meteen gekocht en luister er nog met veel plezier naar, maar de live ervaring blijft onovertroffen.”