zonder basiskennis

Muzikale schilderwerken

01/12/2021 /

Minutieus kiest een schilder zijn palet. Elke penseelstreek heeft zin. Soms doordacht en zorgvuldig, andere keren impulsief en uitbundig. Ritme, tempo, dynamiek, compositie, vorm, patronen, variatie, kleur, tutti, solo, beweging, lijnvoering, zijn termen die voor zowel beeld als muziek toepasselijk zijn.

Lieve De Sadeleer gebruikt “The Storm” van William Turner vaak als basis voor muzikale schilderwerken in haar blokfluitklas. De torenhoge golven, de dramatische wolken, het schip dat van hier naar daar geblazen wordt: de verklanking wordt als het ware een soundtrack bij de beelden.

Read More

Massage Sonore

11/07/2021 /

Een klankmassage is pure muzikale verwennerij waarbij oren én geest in de watten worden gelegd. Daarnaast is het de ideale manier om een juiste mindset te creëren en om de auditieve verbeelding te stimuleren.

Read More

De Zak

24/06/2021 /

Bij het begin van het schooljaar kuist Dries Tack de oren van zijn leerlingen eens goed uit. Voorkennis is niet vereist, moeilijke partituren ontcijferen hoeft niet. Het enige wat je nodig hebt is een simpele plastic zak…

Read More