MATRIX op Erfgoeddag

28/04/2019 11:00 17:00

Onder het motto ‘Hoe maakt u het?’ richt de 19deeditie van Erfgoeddag op zondag 28 april volop de schijnwerpers op vakmanschap.

Helemaal in het thema zet MATRIX experimentele instrumentenbouwers in de kijker. Musiceer met de ‘Musica Futurista’ en maak kennis met enkele muzikale en handige (waarvan minstens één Harry) bouwgeniën. En tot slot vragen wij ook hoe het met u gaat. Want dat is ook belangrijk.

Met de volgende drie (gratis!) activiteiten vindt u ons van 11u tot 17u in de tentoonstellingsruimte van Cera (Muntstraat 1, 3000 Leuven):

 • Leef je uit op de interactieve installatie ‘Musica Futurista’.
  Dit reuzegroot muziekinstrument werd ontworpen door percussionist/instrumentenbouwer Jo Zanders, die op zijn beurt inspiratie haalde uit de experimentele instrumentenbouw van de componisten Luigi Russolo, Michael Waivisz en Mark Applebaum. Deze muziekmachine heeft heel wat speelplezier in petto voor creatievelingen jong (5+) én oud. Met je handen, drumstokken en borsteltjes tover je een oneindig arsenaal aan verrassende klanken en geluiden tevoorschijn. Een muzikant laat je ontdekken hoe je op deze speeltafels in één-twee-drie muziek maakt.
  Meer over ‘Musica Futurista’ –>
 • Experimentele instrumentenbouwers
  Wie zijn ze? Wat drijft hen? En hoe maken ze het? Kom kijken en luisteren naar de minitentoonstelling over Luigi Russolo, Mark Applebaum, Harry Partch, Godfried-Willem Raes, Jo Zanders en Yuri Landman.
 • Hoe maakt u het ?!
  Muziek verzacht de zeden, dat zeggen we weleens. Ze kans ons ontspanning, verstrooiing of welbehagen schenken, na een overvolle werkdag bijvoorbeeld. Heb je last van… insomnia? Verveling tijdens het werk? Fileleed? Financiële tegenslagen? Andere ongemakken? Onze dokter (gespecialiseerd in ‘nieuwe muziek’) weet raad en zal je de gepaste remedie, therapie (of paardenmiddel) voorschrijven.