de toonbank

Nieuwe muziek bloeit op de Vlaamse podia. De toonbank is een platform om concerten met nieuwe muziek zichtbaarder te maken en van extra context te voorzien.  De toonbank brengt concerten met nieuwe muziek samen in één overzichtelijke kalender. Daarnaast verschijnen er wekelijks artikels die extra verdieping bieden.

De toonbank steunt op een intense samenwerking met een brede waaier aan culturele spelers in Vlaanderen en Brussel. MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] staat in voor de uitwerking, het beheer en het onderhoud van de toonbank en levert zelf ook een inhoudelijke bijdrage. Kunstenpunt ondersteunt het project met raad en daad. De concertkalender wordt samengesteld op basis van de UiTdatabank en bevat momenteel al meer dan 150 concerten.

Vanaf 9 september is www.detoonbank.be hét ideale vertrekpunt om te ontdekken wat er aan nieuwe muziek te ontdekken is op de diverse podia in Vlaanderen.

Lees meer over de toonbank op www.detoonbank.be/over. Nog vragen? Neem gerust contact op met Klaas Coulembier (klaas@matrix-new-music.be)

 

Partners van de toonbank
Wilde Westen – Festival Kortrijk
WALPURGIS
SPECTRA
Nadar Ensemble
Muziekcentrum De Bijloke
Musica Impulscentrum
Klarafestival
I SOLISTI
Ictus
HERMESensemble
Festival van Vlaanderen Mechelen/Kempen
Festival 20·21
DE SINGEL
Concertgebouw Brugge
Bozar