Handleiding de Toonbank

Organiseer je een concert met hedendaagse muziek waarvan je vindt dat het thuis hoort in de Toonbank? Of kwam je zelf een concert op het spoor dat nog ontbreekt in de kalender? Er zijn twee manieren waarop concerten opgepikt worden door onze kalender:

Partners in de Toonbank

Heel wat culturele spelers in Vlaanderen zijn partner in de Toonbank. Binnen dat partnerschap wordt bepaald hoeveel en welke artikels er verschijnen. De concerten die door de organisatoren gemerkt worden als concerten met hedendaagse muziek verschijnen automatisch in de kalender van de Toonbank.

Hieronder stellen onze partners zich graag voor.

Lorem Ipsum is simply dummied text of the printing and typesetting industry.

sdfsdfsfdds

Festival 20·21 is de jaarlijkse Leuvense hotspot voor klassieke muziek uit de 20e en 21e eeuw. Open oren ontmoeten er de klankrijkdom van te (her)ontdekken repertoire en muzikale geheimtips, of kunnen zich tijdens de Transit-driedaagse laten verrassen door begeesterende eigentijdse creaties.

Lorem Ipsum is simply dummied text of the printing and typesetting industry.

Losse evenementen en kleine initiatieven

De wereld van de nieuwe en hedendaagse muziek is bij uitstek een wereld van kleine en spontane initiatieven, van experimentele projecten en avontuurlijke presentatieplekken. Ook deze  concerten - die vaak buiten de programmatie van de grote culturele spelers vallen - verwelkomen wij graag in de kalender. De kalender van de Toonbank plukt alle informatie uit de UiTdatabank, de verzamelplek voor alle culturele initiatieven in Vlaanderen. Aan elke activiteit die in de UiTdatabank geregistreerd is, kunnen 'labels' worden toegekend. Wanneer het label toonbank wordt toegevoegd, komt een evenement op onze radar terecht. Tijdens een wekelijkse screening van de databank bekijken we welke evenementen met dit label ook effectief in de kalender thuishoren.

Hoe voeg ik een label toe aan een evenement?