'Nobody is Perfect!'

Nobody is perfect! is een reeks verjaardagscomposities die Brewaeys aan bevriende componisten opdroeg. Hij had de gewoonte om in deze korte stukjes te citeren uit de muziek van degene aan wie het werk is opgedragen.

Dit is een onafgewerkt manuscript van de eerste in de reeks Nobody is perfect! (Michael Finnissy Fifty). Het weerspiegelt de werkwijze van Luc Brewaeys: hij maakte geen schetsen, schreef meteen in inkt en noteerde de muziek daarna in Sibelius, een programma voor digitale muzieknotatie. Op de laatste scan zie je dat hij voortwerkte op de print van wat hij al in de computer ingegeven had.

Tot voor kort bestond er alleen van Nobody is perfect! (André Laporte Sixty-five) een officiële opname. HERMESensemble en Odysseia Ensemble sloegen de handen in elkaar en namen de hele reeks op.

In Sprakeloos, een podcast van het Odysseia Ensemble, gaat fluitiste Katrien Gaelens voor elk van de zes Nobody is perfect!-composities in gesprek met degene aan wie het werk is opgedragen (of met hun nakomelingen). Ze onderzoekt hun band met Luc Brewaeys en probeert te achterhalen waardoor hij geïnspireerd raakte om de stukken te schrijven. De eerste van de zes afleveringen met Michael Finnissy kan je al beluisteren.

BREWAEYS UNFOLDING is een project van MATRIX [Centrum voor Nieuwe Muziek] in samenwerking met KU Leuven Bibliotheken, de Onderzoeksgroep Musicologie en het Universiteitsarchief van de KU Leuven, SPECTRA Ensemble, Odysseia Ensemble en Klara.
Het project wordt ondersteund met een projectsubsidie van de Vlaamse Gemeenschap.
Projectcoördinatie Rebecca Diependaele, Melissa Portaels
Curatoren tentoonstelling Ann Eysermans, Melissa Portaels
Samenstelling en realisatie online expo Klaas Coulembier, Melissa Portaels
Lesmap Ellen Jacobs
Podcast Gerrit Valckenaers
Vormgeving Klaas Coulembier
Bruiklenen tentoonstelling Archief Luc Brewaeys, Birgit Van Cleemput, Johan Huys, André Laporte